Onkel Snurretulleball

- Onkel Snurretulleball er en vandringsmann, skrønemaker, gjøgler og moromann. En orginal fyr som som samler eventyr om livet og som stadig opplever merkelige ting i skogen.

Historiene hans appellerer til barnas fantasi, og ansporer dem til å se på det å være annerledes som noe spennende. Foruten å ha vist seg å engasjere og more barna, bygger Onkel Snurretulleballs eventyr på en filosofi som legger vekt på toleranse og respekt - både for mennesker og dyr.

Så Onkel Snurretulleball er en lys levende eventyrfigur som forteller eventyr?

- Javisst! En ordentlig raring. Han har gått gjennom tusen skoger, vært på toppen av tusen fjell og badet i over tusen elver. Han uler sammen med ulvene, danser sammen med storkene og sover sammen med bjørnene. Dessuten kan han snakke med dyrene. Grunnen til det er at han ble fortrollet av et lite skogstroll da han var barn.

Men hvordan ser han ut denne Snurretulleball?

Han har en gammel frynsete frakk full av kosedyr, bjeller og dingeldangel. På hodet har han to hatter, med en liten kosekanin på toppen. Han har dessuten en lang stokk full av gøyale ting. I toppen henger det en lanterne mens den i bånn har en stor og fin beksømstøvel.

Med andre ord en skikkelig spaserstokk?

- Helt klart, og beksømstøvler har også Snurretulleball, - som han stepper med! Han kan faktisk steppe med tre ben.Noen sier han er verdens største tøysekopp mens andre sier at han “skrøner så han trur det sjæl“.
Onkel Snurretulleball - elsker å synge, selv om han ”synger som en ravn”. Han er heller ikke den flinkeste til å danse. Men som Snurretulleball selv sier:

”Det viktige, - er ikke hvordan du synger, men at du synger. Det er heller ikke viktig, hvordan du danser, men at du danser.”