Om meg

Erik heter jeg og har ved siden av og være radiograf ved OUS - Radiumhospitalet også bedrevet barne-underholdning gjennom mange år. Som trebarnsfar har jeg også som de fleste andre lest eventyr for barna da de var små. Etterhvert fant jeg ut at det var minst like morsomt å finne på eventyr underveis. Fordi jeg også skrev sanger og tekster som hobby ble dette over tid utviklet til musikalske eventyr som også ble sendt i NRKs-barnetimen for de minste.

Sammen med mine gode venner fra Trollklang ble eventyrene også utgitt på CD: Trollkjerringas hemmelighet, Gubben Bæla-bæla og den dumme fabrikken, og Nam-nam. Musikk for barn med apetitt på livet. Dette er musikalske eventyr som også er dramatisert og sendt som hørespill i barnetimen for de minste. Den fjerde CD`en (Hokus, pokus, krokus!) kom i 2014 og er tilgjengelig for nedlasting og strømming i alle digitale nettbutikker.

Trollklang består foruten undertegnede også av Ivar Hovden og Odd Erik Østerås. Disse er kjente popmusikere fra New Jordal Swingers som herjet Norsktoppen på 70 og 80 tallet.

Det har imidlertid vært en herlig avveksling fra jobben som helsearbeider og få komme ut i barnehagene og være Onkel Snurretulleball. Vandringsmannen og trubaduren som samler på eventyr om livet, skrøner så han trur det sjøl, og deler sine historier med barna. Jeg har de senere år skrevet to eventyrbøker: Prins Godhjerta av Huttentuttentei og Prins Godhjerta og froske-balletten som begge har kommet ut på Liv forlag, Forlagshuset i Vestfold. To bøker til er under oppseiling.

Mens jeg ”tegner” og forteller, dramatiserer og synger sammen med barna, har jeg ofte en serie med eventyrbilder projisert på et lerret bak meg.