Musikalske eventyr/lydbok

Onkel Snurretulleball - vandringsmannen og skrønemakeren som samler på eventyr om livet har truffet en ordentlig rar trollkjerring ute i skogen.

På toppen av hodet har trollkjerringa en pønkesveis av tornekratt og sopp. Som en agurk midt i fjeset, står en kjempediger nese, med hestehov på, og i neseboret henger det et vepsebol. Det er for at hun ikke skal pelle seg i nesa. I det venstre øret henger det en kjekk liten flaggermus. Under noen bringebærbuskete øyenbryn sitter det to gøyale øyne som glitretitter ut i skogen. Hver gang hun smiler ser øynene ut som en rød soloppgang, - og ut gjennom den tannløse munnen flyr det en flokk sangglade lerker som fyller skogen med vakre toner. På den ene skulderen står det et furutre og på andre skulderen står det ei bjørk. Men i midten, rett ut av nakken, - vokser det verdens deiligste epletre. Trollkjerringa bærer på en spennende hemmelighet som du får greie på når du lytter til eventyret.

Gubben Bæla-bæla & den dumme fabrikken.

En ny og ellevill historie fra Onkel Snurretulleballs rike eventyrsamling. Gubben Bælabæla, den pengegriske fabrikkeieren, heller såpegift ut i elva som renner ned i det gamle trollvannet Huldrebuldre. Huldrebuldre har gitt kraft og liv til trær dyr og troll lenge før menneskene kom til jorda. Huldrebuldre blir veldig syk og dyrene som bader i vannet mister fargene sine.

I et hemmelig møte ute i skogen sammen med Huldra og Huldrebuldre finner dyrene på noe lurt. De lurer Bælabæla ut i skogen, ned i Huldrevannet og ned til de underjordiske. Her møter han hekser, troll og drager samt alskens rare fremtoninger. Etter et meget ubehagelig møte med såpegifttrollet, blir han kastet ned i kjelleren til de hjerteløse. Her møter han seg selv i døra. De hjerteløse har et stort tomt hull i kroppen som de pleier og fylle opp med ”tull og tøys og fanteri, og søte sukkertøy”. Etter noen spennende og dramatiske hendelser går eventyrkabalen opp. Huldrebuldre blir igjen det rene kildevannet det engang var. Dyrene får fargene tilbake. Gubben selv blir en god fabrikkeier som tar ansvar for liv og miljø. Han blir faktisk så likandes at han i beste eventyrtradisjon gifter seg med skogens prinsesse. Gjett hvem?