To eventyrbøker

PRINS GODHJERTA AV HUTTENTUTTENTEI       PRINS GODHJERTA OG FROSKEBALLETTEN

Vi er alle mer eller mindre prinser eller prinsesser i våre egne liv. Prins Godhjerta er prins i eget liv. Han er en knakandes kjekk kar. Snill og god, en romslig og omsorgsfull prins som ønsker å ta vare på alle og vil at alle i kongeriket Huttentuttentei skal ha det fint. I følge eventyret skinner det ”et vidunderlig vakkert lys ut i gjennom brystet hans” og med et glimt i øyet som gjør at som lever, spirer og gror, trær og blomster, men også mennesker, får lyst til å vokse. Unge piker får selvfølgelig hjertebank og røde roser i kinnene.

Men ikke alle er like glad i prinsen.    Vrælefæl, det skumleste trollet i hele verden fanger prinsen, og tar hjertet hans og gjemmer det i bunnen av en brønn nederst i Huttemegtu-dalen Prinsen blir bergtatt. I den første boken fokuserte jeg mest på Den fattige jenta Solstråle, og hennes kamp for å finne og vinne prinsen og halve kongeriket.

Ingen klarer å redde ham, før det kommer en ung, fattig bondejente til Kongens slott. Hun sier at hun skal prøve redde prinsen, men dersom prinsen blir hurra-meg-rundt i hodet av å være sammen med henne vil hun ha prinsen og halve kongeriket. Kongen som visste at den unge prinsen fort vekk kunne bli litt hurra-meg-rundt i hodet av søte unge piker sa at dersom han ble både hurra-meg-rundt og SIMSALABIM i hodet skulle hun få prinsen og halve kongeriket.

Men som så mange prinsesser har funnet ut holder ikke å bare redde prinsen hun må redde hjertet hans også. Da Solstråle løftet det lykkeboblende hjertet ut av den dype brønnen i Huttemegtu-dalen ble hun i dobbelt forstand prinsesse i sitt eget liv. Det er gjennom å løfte andre at du løfter deg selv, for bare livet kan løfte livet.

I denne nye boken, Prins Godhjerta og froskeballetten, fokuserer jeg mer på prinsen, Han er på parti med alt som kryper og går, spirer og gror. En mann kan også være en omsorgsperson. Han finner et lite trehodet babytroll ute i skogen får han hendene fulle av gjøremål.

Han vet selvfølgelig at rundt i skogens mange plaskedammer sitter det mange kvekkeglade frosker med sussetruten klar og lager sussetrut mot alle som går forbi.

Mammaen til den lille Troll-prinsen skulle selvfølgelig være en prinsesse. I denne boken står forvandlingene nærmest i kø. Dette er både et spennende og gøyalt eventyr for de aller minste.